כמעט כל אחד מאתנו עשוי למצוא את עצמו בסיטואציה הזו כאשר הוא מבקש לשדרג את תנאי הדיור באמצעות הרחבת הבית, סגירת מרפסת או בניית פרגולה וכן הלאה. חלק גדול מתוך העבודות מהסוג הזה, מחייבות הוצאת היתר תוספת בניה לבית פרטי. כאשר הבנייה תשפיע על המרחב הציבורי הן מבחינת השטח של המבנה שייצא החוצה והן מבחינת האסתטיקה והמראה של המבנה.
הגשת בקשה לתוספת בניה לבית פרטי
- ניהול מלא של תהליך הוצאת היתר בנייה
- מומחיות בבנייה קלה וחיסכון בזמן ועלויות
- תכנון מותאם אישית לתוספות בנייה
- ליווי מקצועי במקרים מיוחדים
מה זה תוספת בניה?
תוספת בנייה בהגדרה היבשה היא הוספה של שטחים למבנה קיים. הוצאת ההיתר לשם כך לא אמורה לנהיות בעיה מאוד גדולה, במיוחד אם מדובר בבקשה הגיונית. עם זאת, על מנת שאפשר יהיה לצלוח את כל ההליך בשלום, חשוב לעבוד על פי הכללים, להגיש את כל המסמכים ואת כל הניירת ולהגיש את הבקשה דרך מהנדס או אדריכל.
תוספות בנייה כוללות:
- בנייה על הגג
- סגירת מרפסת.
- הוספת חדר ממ”ד
- הוספת בריכה לבית פרטי
- בניית פרגולה
- בנייה של חדר נוסף צמוד למבנה קיים
- וכן הלאה.
יכול לעניין אותך גם: מה זה היתר לחריגות בנייה?
מתי מותרת תוספת בנייה לבית פרטי?
תוספת בניה לבית פרטי יכולה בהחלט להתאפשר במגוון מקרים כאשר הוועדה לתכנון ובנייה תהיה צריכה לאשר את ההליך. כדי שאכן אפשר יהיה לקבל את האישור לכך, חשוב להיערך מראש ולבדוק מול אדריכל או מהנדס כי אכן מדובר בפעולה שהיא אפשרית. אם מדובר בתוספת של חדרי ממ”ד הרי שלרוב אפשר יהיה לבצע את המשימה כאשר יינתנו האישורים בקלות יחסית לשם כך.
אותו הדבר עם תוספות בנייה נוספות כמו בניית פרגולה בשטחים מסחריים או סגירת מרפסת לצורך מטרות שונות וכן הלאה.
איך עובד התהליך?
אז יש לכם תוכנית ואתם כבר יודעים מה באמת אתם רוצים לעשות. כאן עליכם לפנות אל אדריכל או מהנדס (במקרה ועוד לא עשיתם את זה) ולבקש ממנו את הליווי המקצועי בהגשת הבקשה. המהנדס יבדוק את השטח, יבצע את המדידות הנדרשות, ינחה אתכם איך וכיצד להגיש את הבקשה ואלו מסמכים לצרף ובאופן כזה הבקשה תוגש בצורה הרבה יותר מקצועית ומסודרת.
שלב אחרי שלב להוצאת היתר לתוספת בניה
יש מספר שלבים בדרך לקבלת היתר בניה:
שלב 1 – הגשת בקשה לקבלת תיק מידע על ידי עורך הבקשה – אדריכל או מהנדס:
א. הגשת בקשה.
ב. תשלום אגרה.
ג. אישור עמידה בתנאי סף.
ד. קבלת תיק מידע.
שלב 2 – הגשת בקשה להיתר:
א. מצרפים את כל המסמכים הדרושים לצורך בקרה מרחבית.
ב. אם כל המסמכים תקינים, הבקשה תיקלט תוך 10 ימים ותבדק על ידי הפיקוח לצורך בדיקת התאמת הבקשה למציאות.
שלב 3 – בקרה מרחבית:
החלטה תתקבל תוך 45 ימים ממועד פתיחת הבקשה עד סיום הבקרה המרחבית. יש שתי אפשרויות:
- אישור הבקשה.
- דחייה + נימוקים.
שלב 4 – בקרת תכן:
א. השלמת מסמכים לבקרה.
ב. תשלום אגרות והיטלים.
ג. תיקונים – במידה ויש.
ד. דיון בועדה המקומית.
שלב 5 – סיכום הבקשה וקבלת היתר בניה..
תוספת חדר באמצעות בנייה קלה – מה זה כולל ומה היתרונות?
תוספת חדר באמצעות בנייה קלה כוללת הוספת חדר חדש על ידי בניית קירות בתוך חלל קיים, לרוב באמצעות מערכות של קירות מוכנים. זה עשוי להיות כרוך גם בשינויים במערכות החשמל, האינסטלציה ומיזוג האוויר. החדר החדש עשוי לדרוש גם כניסה נפרדת וחלונות, בהתאם לרצונות הלקוח ומבנה הבית.
תוספת חדר באמצעות בניה קלה מאפשרת ביצוע שינויים מינימליים במבנה הקיים, בלי הפרעות מרובות, בפחות זמן, ובפחות כסף.
הגשת בקשה לתוספת בניה לבית פרטי
- ניהול מלא של תהליך הוצאת היתר בנייה
- מומחיות בבנייה קלה וחיסכון בזמן ועלויות
- תכנון מותאם אישית לתוספות בנייה
- ליווי מקצועי במקרים מיוחדים
היתרונות של תוספת בבניה קלה:
- חיסכון בעלויות.
- חיסכון בזמן.
- שיבושים מינימליים.
- מרחב מגורים מוגדל.
- עליית ערך הנכס.
כמה עולה הוצאת היתר של תוספת בניה לבית פרטי?
יש לזכור כי לפני התשלומים על הוצאות הבנייה יהיה עליכם לשלם לרשויות העירוניות עבור הוצאת ההיתרים. זה לבד עשוי לעלות לכם בסביבות 30 עד 40 אלף ₪. הוסיפו לזה גם עלויות היטלי ההשבחה שיחושבו בהתאם לנכס העתידי שלכם ותקבלו סכום מכובד בהחלט עוד לפני שתתחילו בעבודה.
עם זאת, כפי שכבר הזכרנו. הוספת שטח לבית או לחנות יהיה תמיד זול יותר ביחס לקנייה מחדש של נכס גדול.
באיזה עוד מקרים נוכל להשתמש בתוספת בנייה חוץ מבית פרטי?
תוספות בנייה עשויות להועיל רבות גם בשטחים מסחריים כאשר חנויות עשויות להרחיב את גבולותיהם, משרדים עשויים להתרחב, בתי חולים יוסיפו עוד חדרי אשפוז, בתי מלון יוסיפו עוד חדרי אירוח ובקיצור, כל מי ששואף להתרחב ולהגדיל את ההיקפים שלו, יוכל לעשות את זה באמצעות הרחבת השטח בו הוא פעיל. ברור שיהיה צורך להוציא את ההיתרים הדרושים ויהיה צורך לעבור את כל ההליכים ממש כמו בהרחבת בית פרטי אך בהחלט ישנה מודעות לכך וקיימת פתיחות בערים השונות לאפשר את התנופה העסקית ואם זה מחייב הרחבה פיזית של גבולות העסק, הרי שיינתנו ההיתרים בהתאם לאפשרויות ללא הערמת קשיים מיותרים.
מעוניינים לשפץ ולהרחיב את הבית שלכם? חברת Ipac מעמידה לרשותכם נבחרת מהנדסים ואדריכלים שתשמח לסייע לכם בתהליך. ליצירת קשר והשארת פרטים >>
תוספת בניה לבית פרטי עד 25 מטר – מה חשוב לדעת?
תוספת בניה כוללת הוספת חדר, ממ”ד, בניה על גג משותף וכן’. בעיקרון, בכל מקרה של תוספת בניה צריך היתר בניה; אך יש בנייה שלא מחייבת אישורים.
בהתאם ל”חוק הפרגולות”, או בשמו הרשמי “תקנות התכנון והבנייה (עבודות ומבנים הפטורים מהיתר), תשע”ד-2014“, אפשר לבצע פעולות בניה פשוטות וקלות ללא צורך בהגשת היתר בניה. מדובר במסלול רישוי ספציפי מתוך השלושה שנקבעו בחוק:
- רישוי מלא.
- רישוי בדרך מקוצרת.
- עבודות ושימושים הפטורים מהיתר.
תוספת בנייה תהיה פטורה מהיתר אם היא:
- פשוטה מבחינה הנדסית.
- אין בה כדי ליצור סיכון, הפרעה או מפגע סביבתי.
- השפעתה על חזות הבית מעטה.
- לא פוגעת ביציבותו ובתפקודו של הבית.
הודות לחוק ניתן לבנות פרגולה בחצר או לסגור מרפסת על ידי בניית פרגולה, לסגור עם גג אלומיניום שמבוסס על פאנלים מבודדים, כל זה עד לגודל של 25 מ”ר. העבודה חייבת להיעשות בעזרת איש מקצוע בתחום הבניה.
כיצד חברת Ipac תוכל לסייע לי?
חברת Ipac אדריכלות והנדסה הוקמה על מנת לתת שירות ללקוחות הזקוקים להוצאת היתרי בניה; זאת, מתוך הבנה שיש צורך אמיתי במתן מענה בתחום הוצאת היתרי בניה מאחר וזן עבודה מסובכת, מייגעת ובירוקרטית מול גורמי התכנון השונים.
לצורך זה מעמידה החברה לרשות לקוחותיה צוות מקצועי הכולל מהנדסי בניין וקונסטרוקציה ומפקחי בניה, שיכולים לעזור בהשגת היתרים לתוספות בניה, היתרים לחריגות ולשימוש חריג, לתוספת ממ”ד, להרחבת מרפסות, כמו גם להוספת בריכה או בניה על הגג.
חברת Ipac הבינה שעל מנת להשלים את התכנון באופן הרמוני יש צורך באדריכלים ומעצבי פנים, ומעמידה גם אותם לשירות לקוחותיה; כך כל אחד מקבל ליווי מתחילת התכנון, דרך הבירוקרטיה, ועד העיצוב – הכל תחת קורת גג אחת.
הגשת בקשה לתוספת בניה לבית פרטי
- ניהול מלא של תהליך הוצאת היתר בנייה
- מומחיות בבנייה קלה וחיסכון בזמן ועלויות
- תכנון מותאם אישית לתוספות בנייה
- ליווי מקצועי במקרים מיוחדים