היתר להוספת בריכה

אנשים רבים מעוניינים בבריכה בחצר ביתם הפרטי או בדירת גינה. בשתי האפשרויות ניתן לרכוש בריכה מוכנה אשר מגיעה בגודל סטנדרטי קיים בהיתרון בהן הוא שאין צורך בקבלת רישיון או היתר כלשהו וההתקנה היא מהירה ופשוטה.

כאשר מעוניינים ליצוק בריכה מבטון בחצר יש צורך בכמה אישורים וקבלחת היתר לבניית בריכה ומעבר לבנייה עצמה יש צורך בפיתוח המרחב הסביבתי של הבריכה עצמה.

תמונה לדוגמה - היתר לתוספת בריכה - IPAC

כאשר מדובר בבית פרטי התהליך קל יותר מאשר בבניין מגורים משותף בו הדיירים צריכים לקבל גם את האישור של הדיירים בבניין אך גם במצב של התנגדויות של הדיירים האחרים (רעש ומטרד לרוב), הועדה המקומית אשר מספקת את האישורים היא זו שתבחן כל בקשה לפרטיה ותחליט אם לאשר את בניית הבריכה.

על מנת לקבל היתר בנייה של בריכה יש להגיש את הנתונים של הבנייה לאישור הועדה ולציין את עומקה של הבריכה (עד עומק מקסימלי של 1.80), מערכת סינון וחיטוי המים שתותקן, יש לגדר את הבריכה וכן לציין שמדובר בבריכה לצורך המאה אישית ואינה מיועדת לעסק. כל בריכה שמיועדת ליותר מדירה אחת תצטרך רישיון עסק והתאמה לתקנות של בריכה ציבורית.

לוגו החברה - IPAC שירותי הנדסה ואדריכול

הוצאת היתר בנייה עבור הוספת בריכה

יש לתכנן את בניית הבריכה בהתאם ולעבוד עם אנשי מקצוע בתחום על מנת להגיש בקשה להיתר:

  • מודד על מנת למדוד את המגרש עליו תבנה הבריכה על מנת לבקש היתר בריכה
  • יועץ קרקע שיקבע את היסודות המתאימים לקרקע עליה תיבנה הבריכה
  • אדריכל לעיצוב הברכיה והכנת הבקשה להיתר
  • מהנדס בניין- לתכנון עובי הרצפה, הקירות וסוג הבטון ליציקה
  • קבלן למערכות השונות (חיטוי סינון ועוד)
  • רצף
  • טייח
  • חשמלאי

אם החלטתם לבנות בריכה אצלכם בחצר קחו בחשבון שבחלק מהמקומות בארץ יהיה צורך בשכבת יציקה של בטון וקולוסאות תומכות מתחת תקרקע שכן הקרקע לא חזקה מספיק.

בכל מקרה של בניית הבריכה יש צורך בהיתרים אך יש שוני בין בריכה אשר נחפרת בקרקע לבין חצר אשר נקנית ומונחת בגינה על פני הקרקע.

כאשר מדובר בבריכה עם התקן המתחבר לאדמה יש צורך בקבלת היתר בנייה בעוד אם הבריכה רק מונחת על פני הקרקע ולא מחוברת אליה אין צורך בקבלת היתר כלשהו וזאת מכיוון שכל חומר שמתחבר חיבור קבוע לאדמה הינו בהגדרה של בניין ומחייב היתר בהתאם.

למידע נוסף אודות | אדריכלות חוץ >>

תמונה להדגמה - הדמייה של בית פרטי

בבניין דירות משותף השכנים עלולים להתלונן על הקמת הבריכה ולכן הועדה המקומית פסקה שברגע שמדובר בבריכה שמונחת ע פני הקרקע כל מקרה יבחן לגופו אך לרוב תידחנה טענות השכנים בעוד בריכה שנבנית בתוך האדמה תיחשב למבנה קבוע ועליו יש לקבל רישיונות בהתאם וכן להתחשב בטענות השכנים אם תהיינה.

מה יש לעשות בנוסף

בנוסף לקבלת היתר בנייה לבריכה שיש להגיש לועדה המקומית יש לקחת בחשבון שלכל רשות יש דרישות שונות ולהגיש את התוכנית מפורטת ומסודרת על ידי מהנדס בניין המומחה לכך וילווה אתכם לאורך כל התהליך.

לאחר קבלת היתר הבנייה של הבריכה יש לאשר את בנייתה עם גורמים נוספים כמו- משטרה, מכבי האש ואף המשרד לאיכות הסביבה.

בבריכות אשר מוקמות בבנייני דירות משותפיים יש צורך באישור נוסף של משרד הבריאות בעוד אישור כזה לא נדרש בהקמה של בריכה בבית פרטי.

כאשר פונים לועדה המקומית לתכנון ובנייה לקבלת היתר לבניית בריכה על הועדה להתחשב במיקום הבריכה אם אינו מופיע בתוכנית בניין העיר של הבניין ולוודא שההקמה המתוכננת לא גולשת מעבר לתחום הגינה של מגיש הבקשה, לא פוגעת בשטח המשותף של הבניין או בניינים ליד, וכן לא גורמת למטרד של רעש והפרעות בריאותיות, לכן תיבחן כל בקשה לגופה

עשוי לעניין אתכם| כמה זמן לוקח לקבל היתר בנייה >> 

בניית בריכה - תמונה ראשית - ipac

האם ניתן לבנות בריכה ללא היתר בניה?

חשוב להדגיש כי בישראל, בניית בריכה ללא היתר בניה אינה רק פעולה לא חוקית, אלא גם פעולה מסוכנת, שעלולה אף לפגוע בשווי הנכס שלנו.

בניה ללא היתר להוספת בריכה מטעם הרשות המקומית מהווה עבירה פלילית, ובהתאם לכך היא יכולה לגרור צווי הריסה, קנסות גבוהים מאוד ואפילו הליכים משפטיים.

זאת בעיקר מאחר ובריכות הן מבנה הנדסי מורכב מאוד, ובהתאם לכך חשוב מאוד לוודא כי הן נבנות בהתאם לתקני הבטיחות המחמירים אחריהם צריך לעקוב היום.

בניה שמתבצעת ללא היתר להוספת בריכה עלולה להוביל לסיכוני בטיחות משמעותיים מאוד, מעבר לכך שמדובר בעבירה פלילית לכל דבר ועניין – ולכן חשוב מאוד לקחת את זה בחשבון במידה וחשבתם לבנות בריכה ללא היתר בניה בעצמכם בשלב כזה או אחר.

חסרונות בולטים בבניית בריכה ללא היתר בניה אייפק שירותי הנדסה ואדריכלות

יש היתר - אילו בריכות נוכל לבנות?

במידה ויש לכם היתר להוספת בריכה, כמובן שתרצו לבנות את הבריכה המושלמת שתתאים לכם. אולם, חשוב מאוד להדגיש כי בחירת סוג הבריכה הנכון תלויה בהמון משתנים, כמו השטח שעומד לרשותכם, צרכי השימוש שלכם, העדפות עיצוביות וכיוצא בכך. הנה כמה סוגי בריכות נפוצים:
סוג הבריכה תיאור מפורט
בריכת בטון בריכת בטון נחשבת לסוג הבריכה הנפוץ והשכיח ביותר בארץ. בהתאם לשמה, מדובר בעצם בבריכה העשויה בעיקר מבטון מזוין, והיתרון העיקרי כאן הוא שניתן לעצב אותה במגוון תצורות – היא מגיעה בהמון גדלים, עומקים וצורות שונות. אמנם, חשוב לקחת בחשבון כי מדובר בבריכה עם עלות בנייה גבוה יותר, ונדרשת עבורה תחזוקה שוטפת וקפדנית מאוד.
בריכה מתועשת בריכה מתועשת זו בעצם בריכה אותה מכינים מראש (בהתאם להזמנת הלקוח) ורק לאחר מכן מתקינים אותה. ברוב המקרים בריכה כזו תהיה מיוצרת מפנלים של פלדה, והיתרון העיקרי שלה הוא עלות נמוכה יחסית, לצד זמן בנייה קצר בצורה יוצאת דופן. עם זאת, כדאי לציין כי מדובר בבריכה הרבה פחות עמידה בהשוואה לסוגי בריכות אחרים.
בריכה אקולוגית בריכה אקולוגית זו בעצם בריכה המבוססת על צמחייה טבעית עבור סינון המים. בהתאם לשמה, מדובר בבריכה מאוד ידידותית לסביבה, ויתרון נוסף שלה הוא מראה ייחודי ויוצא דופן.
לוגו החברה - IPAC שירותי הנדסה ואדריכול

הוצאת היתר בנייה עבור הוספת בריכה

בשעה טובה סיימנו לבנות את הבריכה - האם יש עלויות נלוות?

בהחלט, יש לא מעט עלויות נלוות שעליכם לקחת בחשבון. בהתחלה כמובן תצטרכו לחבר את הבריכה החדשה והמדהימה שלכם לתשתיות – למערכת המים, למערכת החשמל במידה ותצטרכו וכן הלאה.

תצטרכו גם לחבר את הבריכה למערכת הביוב, ובנוסף גם לרכוש ולהתקין משאבות. יתר על כן, חשוב לא פחות להשקיע במערכת סינון איכותית.

כמובן שנרצה להוסיף לבריכה החדשה שלנו גם תאורה, וכן גם אביזרים נוספים שמשדרגים את חווית השימוש בה כמו אביזרים, מתנפחים לבריכה וכיוצא בכך.

אמנם, העלויות הנלוות לא מסתכמות כאן – ייתכן כי תהיה עלות נוספת בארנונה עבור הבריכה, אך זה תלוי ברשות המקומית. 

עלויות נלוות לבניית בריכה - אינפוגרפיקה אייפק

כשהשכנים פחות מתלהבים מהבריכה שלנו..

לפעמים השכנים פחות יתלהבו מהרעיון של הוספת בריכה לבית שלנו – ויש לכך לא מעט סיבות. יכול להיות שהריח של הכלור של הבריכה מאוד מציק להם, או שהם בכלל חרדים מכך שהבריכה תביא איתה המון פעילויות עם ילדים שעלולות להרעיש במשך שעות הצהריים.

בכל אופן, חשוב להדגיש כי כל עוד יש לכם היתר להוספת בריכה – אין כל-כך משהו שהשכנים יכולים לעשות מבחינה חוקית כל עוד אתם לא מרעישים ולא מזיקים למבנה שלהם.

אמנם, אנו בכל זאת ממליצים לכם לשמור על יחסי שכנות טובה, להבין מה מציק לשכנים שלכם – ולהשתדל ככל הניתן להתחשב בהם. 

אילו מסמכים נצטרך?

לפני הכל, חשוב להדגיש כי לא ניתן לחרוג מהגודל במסגרת ההיתר שלכם, אלא אם השגתם היתר אחר. בין המסמכים שתצטרכו עבור הגשת הבקשה ניתן למנות בקשה להיתר בניה, קבלה על תשלום אגרת היתר, נסח טאבו מעודכן ועוד.

כמובן שתצטרכו לצרף לכל אלו גם העתק תעודת זהות של מגיש הבקשה (בעל הנכס), ופירוט מדויק של תוכנית הבריכה – תוכנית הנדסית מפורטת שאמורה לכלול את מיקום הבריכה המתוכנן במדויק, את מידות הבריכה וכיוצא בכך.

יש לא מעט מסמכים נוספים שתצטרכו לאגד גם, כמו תוכנית תאורה, ואישורים מיוחדים במידת הצורך – כמו אישורים מאגף איכות הסביבה או חברת חשמל. 

I-Pac מתמחים בהוצאת היתרי בנייה ושירותי אדריכלות, עם דגש על תכנון מהיר ויעיל. הצוות המנוסה כולל מהנדסים ואדריכלים מובילים שמבטיחים תהליך חלק וקבלת כל האישורים הנדרשים. לפרטים נוספים אודות השירותים המקצועיים וליווי הבירוקרטיה בפרויקטים – כנסו עכשיו!

מה למדנו בכתבה:

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

אייפק - שירותי אדריכלות והנדסה

חברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה הוקמה על מנת לתת שירות להוצאת היתרי בניה. החברה הוקמה לתת מענה מקצועי מהיר ויעיל לתושבים למימוש והוצאת זכויות הבניה בנכס שבבעלותם.

אנו בחברת Ipac שירותי אדריכלות והנדסה מבינים ויודעים את צורכי הלקוח ומיישמים את הצרכים תוך כדי תכנון מיטבי של הבניה המבוקשת. חשוב לנו לתת מענה אמין בהליך הוצאת ההיתר, לעמוד בלוחות הזמנים שנקבעו, ככל שתלוי בנו, ולתת שירות יוצא דופן ללקוחות.

לינקים שימושיים:

אודות | הצוות שלנו | גוגל | פייסבוק

פגישת יעוץ ואבחון הכוללת בדיקה ראשונית הינה ללא עלות